Bröllopsdag
 
I fredags, den 21 juli, var det ett år sedan Erik och jag gifte oss. Tänkte att det kunde vara dags att berätta om den där varma torsdagen i Berlin då vi gifte oss utan att någon annan än jag, Erik och Maja visste om något. 
Allt började med att vi i januari 2016 bokade en resa till Berlin. Det var då bara tre månader sedan vi var där senast, men har man funnit sin favoritstad så har man. När allt var bokat och färdigt så kom Erik med idéen att vi kunde ju passa på att gifta oss när vi ändå var där. Min spontana reaktion var nej. Jag tänkte att vi kunde ju inte göra en så pass stor grej som att gifta oss utan att våra föräldrar var med, men det tog bara en dag så var jag superpepp på Eriks idé. Vi mailade Svenska Kyrkan i Berlin (ända sättet för svenska medborgare att gifta sig i Berlin är i Svenska kyrkan) och efter några dagar var datum och tid bestämt. 21 juli 2016 klockan 14:00 skulle vigseln äga rum. 
 
21 juli 2016 kom och det var strålande sol och nästan 30 grader varmt. Vi höll på att smälta bort under vår promenad från hotellet i Kreuzberg, förbi Ostbahnhof och East Side Gallery och hela vägen till Raw-området I Friedrichshain. Anledningen till promenaden var att vi mötte upp Greta som tog några jättefina bröllopsbilder på oss. 
 
Foto: Greta Maria Asgeirsdottir
 
Fotograferingen var över och vi var tvugna att ta oss till andra sidan stan och Svenska Kyrkan. Vi skulle också hinna äta mat innan klockan slog 14. Vi tänkte att vi hade gott om tid och var på rätt väg. Tji fick vi! Efter en tunnelbane-färd och pizza-lunch insåg vi att det var alldeles för långt kvar till kyrkan för att kunna gå resten av biten. Så där stod vi, stressade i regnskuren, och letade efter rätt tunnelbana. Men fram till kyrkan kom vi, med tio minuters marginal! :D
 
Efter vigseln blev det champange i trädgården tillsammans med prästen och kantorn. Maja och prästens son cyklade och gungade.
 
Bröllopsmiddag längs med Spree! 
 
Efter en låång dag med många intryck och måånga skoskav gick vi hem till hotellet och skålade i varsin öl och ringde våra nära och kära. Så nöjda med dagen och att det blev så avslappnat som vi hade hoppats på!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress